Geen motivatie van de eigenaar is geen resultaat.
Ongewenst gedrag door pijn of ongemak bij uw hond.
5 oktober 2018
Piijncoaching
6 januari 2020
Ongewenst gedrag door pijn of ongemak bij uw hond.
5 oktober 2018
Piijncoaching
6 januari 2020

Geen motivatie van de eigenaar is geen resultaat.

Geen motivatie van de eigenaar is geen resultaat.

Het mag heel logisch klinken, maar in de praktijk komt het maar al te vaak voor.

Voorbeeld:

Een gezin uit een buurgemeente met een middelgrote hond schrijft in voor hulp aan huis (cursus Doghabits 5 x half uur).

Na de eerste sessie merk ik dat de hond een behoorlijke eigen wil heeft. Het blijkt dat niet iedereen voor de komst van de hond een ‘ja’ gegeven heeft.

In de eerste afspraak ga ik over de tijd heen die voor een afspraak staat. Eigen schuld, maar ik was behoorlijk onder de indruk van de situatie tussen een van de eigenaren en de hond. Wanneer ik voor de tweede afspraak kom staat een gedeelte van de familie klaar om te vertrekken. Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor de week erna. De volgende sessie gaan we verder in op de problemen. Vervolgens bied ik de familie een gratis les flyball aan om de hond een leuke uitdaging te geven. Voor de gezinsleden en de hond is dit een leuke manier van samenwerken. Er wordt heel enthuosiast op gereageerd, maar op de betreffende dag komt er niemand opdagen.

Dan komt er een afmelding via de What’s app op een dag dat we geen afspraak hadden. In de week waarop er wel een afspraak is,wordt de dag ervoor gevraagd om de afspraak wederom te verzetten naar een week later. In datzelfde bericht wordt gevraagd of ik in de mail een oefening kan meegeven. Dat verbaast mij op dat moment enorm, temeer omdat ik best wel wat oefeningen voor de hond had achtergelaten die nog niet tot een goed einde werden gebracht. Dus daarop moest men verder werken.

Voor de derde afspraak krijg ik wederom een uur vooraf een What’s app. Ik lees de tekst:

Ik wil de afspraak voor vandaag afzeggen. We willen ook geen nieuwe afspraak meer maken, vanwege drukte komt het niet uit. Ze hadden verwacht meer begeleiding te krijgen en het mailtje met de vraag voor meer adviezen was niet beantwoord zoals verwacht.

Eindconclsusie:

We willen eigenlijk wel hulp, maar we willen er zelf minimaal tijd of energie in steken.

Dan moet ik altijd aan de volgende tekst denken:

The dog trainer can’t fix what you won’t do !

Natuurlijk krijgt iedereen hulp op maat voor de hond die dat wil, maar bedenk van te voren of je niet op zoek bent naar een instant oplossing. Die bestaat niet.